США запровадили санкції проти китайських компаній, які постачали Ірану деталі для смертоносних БПЛА, що використовує РФ

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти мережі китайських компаній, що постачали аерокосмічні деталі іранській компанії, яка брала участь у виробництві безпілотників. Ці безпілотники Іран експортував до росії, а також використовував для нападу на нафтові танкери, повідомили на сайті Мінфіну США 9 березня.

"Мінфін націлився на міжнародну мережу закупівель БПЛА Ірану", – сказано в повідомленні відомства.

"Іран безпосередньо причетний до жертв серед українського цивільного населення, які є результатом використання Росією іранських БПЛА в Україні, –  заявив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Е. Нельсон. – Сполучені Штати продовжуватимуть боротися з глобальними іранськими закупівельними мережами, які постачають Росії смертоносні БПЛА для використання в її незаконній війні в Україні".

Уточнюється, що до мережі, проти якої запроваджено нові санкції, входить п’ять компаній та одна людина. Ця мережа базується в Китаї й відповідає за продаж і відправлення тисяч аерокосмічних компонентів, включно з компонентами, які можуть бути використані для БПЛА, Іранській авіабудівній промисловій компанії (HESA).

Зазначається, що HESA брала участь у виробництві моделі БПЛА Shahed-136, який Іран використовував для атак на нафтові танкери і експортував до росії для війни в Україні.

У повідомленні Мінфіну США також сказано: "Внаслідок сьогоднішніх дій вся власність та інтереси у власності фізичних та юридичних осіб, які перебувають у Сполучених Штатах або у володінні або під контролем осіб США, мають бути заблоковані, і про них має бути повідомлено в OFAC (Управління з контролю за іноземними активами). – "ОстроВ"). Крім того, будь-які організації, які прямо чи опосередковано належать одному або декільком заблокованим особам на 50 і більше відсотків, також блокуються. Заборонені всі транзакції, які здійснюються особами зі США або всередині Сполучених Штатів (включаючи транзакції, що проходять транзитом через Сполучені Штати), які пов'язані з будь-якою власністю чи інтересами у власності заблокованих чи зазначених осіб".

Раніше повідомлялось, що США знову відмовили у візах російським дипломатам в ООН через російську агресію проти України.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті