США запровадили нові масштабні санкції проти російської еліти, фінансового й промислового секторів РФ

Міністерство фінансів США разом із Держдепартаментом оголосили про введення нових масштабних санкцій проти представників російської еліти, фінансового й промислового секторів, щоби зменшити можливості Кремля вести війну проти України. Про це йдеться в офіційному повідомленні Мінфіну США від 14 вересня.

"Наступні доповнення, винятки та зміни було внесено до списку громадян особливих категорій OFAC і до переліку осіб, які підлягають галузевим санкціям Міністерства фінансів (OFAC)", – пише відомство й наводить список осіб та компаній, проти яких запроваджено нові санкції.

Зазначається, що під обмеження потрапили 24 фізичні особи, серед них є громадяни Грузії та Польщі.

Під обмеження потрапили "Автоваз", "Москвич", "Трансмашхолдинг", "Росавтодор", "Об'єднана металургійна компанія" й інші заводи, банки та судна.

Мінфін США уточнює, що окрім російських компаній під санкції потрапили юридичні особи з Бельгії, ОАЕ, Словенії, Туреччини та ЦАР. Також США ввели санкції проти двох плавучих танкерів-сховищ під прапором Панами.

Раніше повідомлялось, що ООН хоче піти на серйозні поступки в санкціях проти росії для розблокування "зернової угоди".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті