США та Захід обговорюють надання Україні засобів ППО та винищувачів – ЗМІ

США спільно з союзниками обговорюють можливість надання Україні засобів протиповітряної оборони та винищувачів. Про це повідомляє УП з посиланням на Financial Times.

"Високопоставлений представник міністерства оборони США сказав, що Вашингтон та його союзники обговорюють довгострокові потреби України, такі як протиповітряна оборона, та питання щодо доцільності надання Києву винищувачів у "середньо- та довгостроковій перспективі", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що поки що США та їх союзники відмовлялися надати Україні винищувачі.

Крім того, деякі західні чиновники, натхненні успіхами України на полі бою, заявили, що недавні успіхи зміцнили аргументи країн НАТО та їхніх партнерів у необхідності надати їй смертоносну допомогу.

Високопоставлений військовий чиновник заявив у понеділок, що російські сили "значною мірою поступилися своїми завоюваннями" біля Харкова і "відступили на північ і схід", додавши, що "багато з цих сил перебралися через кордон до Росії".

Офіційний представник США також сказав, що повідомлення про те, що московські війська кинули техніку під час відступу, "можуть свідчити про дезорганізоване командування та управління Росією".

Чиновники в США також вважають, що швидке просування українського контрнаступу докорінно не змінило найближчої перспективи на полі бою, тому треба продовжувати допомагати Україні.

Офіційні особи та аналітики прогнозують, що Україна продовжить наступ, але попередили, що росія може повернути частину території, додавши, що вони не очікують, що просування Києва триватиме безперервно.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті