У США ввели обмеження на продаж високотехнологічних чипів до Китаю та РФ

Провідні американські компанії ввели обмеження на продаж високотехнологічних чипів до Китаю та росії. Про це повідомляє американське видання New York Times.

Зазначається, що компанії Nvidia и AMD встановили обмеження на високоякісні графічні процесори, які забезпечують роботу суперкомп’ютерів і штучного інтелекту.

Нові обмеження стосуються високоякісних моделей чіпів, відомих як графічні процесори, або GPU, які продаються компаніями Кремнієвої долини Nvidia та Advanced Micro Devices. Такі продукти спочатку були розроблені для рендерингу зображень у відеоіграх, але в останнє десятиліття широко застосовувалися в найбільших суперкомп’ютерах, які використовуються вченими та інтернет-компаніями для таких програм, як розпізнавання мови та об’єктів на фотографіях.

Обмеження є частиною холодної війни між Китаєм і Сполученими Штатами за першість у передових технологіях. Адміністрація Байдена, спираючись на обмеження, запроваджені за часів колишнього президента Дональда Трампа, ухвалила заходи, спрямовані на обмеження доступу таких компаній, як китайська Huawei, до передових чіпів і іноземного виробництва напівпровідників. Китай розробив багато чіпів самостійно, але загалом покладається на заводи в Тайвані для виробництва найдосконаліших моделей.

Як повідомлялося раніше, США отримали ордер на арешт літака російського "Лукойла" вартістю у 45 мільйонів доларів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті