США провели з Індією "конструктивні обговорення" щодо обмеження цін на російську нафту

Сполучені Штати та Індія провели конструктивні обговорення пропозиції щодо обмеження цін на російську нафту. Про це заявив 26 серпня заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо, повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що Індія та Китай збільшили закупівлю нафти у росії після вторгнення в Україну за ціною, нижчою від ринку, тоді як західні санкції підштовхнули глобальну інфляцію до найвищого за останні роки рівня і завдали збитків доходам європейських та американських компаній, пов'язаних з торгівлею російською нафтою.

Країни «Великої сімки» прагнуть запровадити механізм обмеження цін на експорт російської нафти до 5 грудня, коли набудуть чинності санкції Європейського Союзу, які забороняють морський імпорт російської нафти, - зазначається у повідомленні.

"У мене була дуже конструктивна розмова з моїми індійськими колегами про пропозицію про верхню цінову межу, я також багато розмовляв з представниками індійського бізнес-сектору", - сказав Адейемо в Нью-Делі 26 серпня, виступаючи на прес-конференції.

Пропозиція обмежити ціни на російську нафту спрямована на скорочення доходів від продажу нафти, які москва використовує для фінансування свого вторгнення в Україну, і водночас забезпечити достатню світову пропозицію за доступними цінами, сказав Адейемо.

«Це дозволить, як і раніше, використовувати європейські та американські сервіси... для закупівлі та транспортування російської нафти», – сказав він.

Адейемо також сказав, що боротьба з інфляцією є пріоритетом для Сполучених Штатів, і що країна також хоче забезпечити адекватне постачання світових ринків нафти.

"Ми дуже стурбовані тим, що 5 грудня доступ до російської нафти для всього світу зменшиться, що потенційно може призвести до підвищення цін", - сказав Адейемо.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті