США попередили РФ про катастрофічні наслідки ядерного удару і "рішучу відповідь"

США попереджають росію про катастрофічні наслідки застосування ядерної зброї в Україні, і дадуть рішучу відповідь, якщо кремль наважиться на цей крок. Про це 25 вересня заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє CNN.

"Якщо росія перетне цю межу, наслідки для росії будуть катастрофічними. Сполучені Штати дадуть відповідь рішуче. Зараз у приватних каналах ми докладніше роз'яснили, що саме це означатиме", - сказав Салліван.

Радник Білого дому зазначив, що США хочуть закласти принцип відповідальності за свої дії, а не грати в гру "око за око". За його словами, Вашингтон розробляє план "на всі випадки життя".

Салліван підтвердив, що США вже працюють над новими антиросійськими санкціями, які будуть впроваджені проти організацій, осіб та компаній, які підтримують російську військову машину та "референдуми" на окупованих територіях України.

Водночас Салліван не захотів коментувати протести проти мобілізації в РФ. Він заявив, що США зосередилися на підтримці України, а "майбутнє росії має вирішувати російський народ".

Як повідомлялось раніше, США передали Україні системи ППО NASAMS.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті