США отримали ордер на арешт літака російського Лукойлу за $45 мільйонів

США отримали ордер на арешт Boeing вартістю 45 млн доларів, що належить російській нафтовій компанії "ЛУКОЙЛ". Про це повідомляє Міністерство юстиції США.

Ордер видав суд Південного округу штату Техас.

"Сполучені Штати отримали ордер на арешт літака Boeing 737-7EM, що належить ПАТ "ЛУКОЙЛ", російській транснаціональній нафтогазовій корпорації зі штаб-квартирою в Москві, Росія. Окружний суд США Південного округу Техасу санкціонував арешт, вважаючи ймовірною причиною те, що літак Boeing підлягав арешту через порушення федерального закону", - йдеться в повідомленні.

Мін'юст зазначає, що підставою для ордеру на арешт літака стало те, що він здійснював рейси до РФ і з неї "в порушення запроваджених міністерством торгівлі США санкцій щодо росії".

Востаннє Boeing літав у США в березні 2019 року. Вважається, що літак перебуває в росії й коштує приблизно 45 мільйонів доларів.

Також у відомстві нагадали, що компанія "ЛУКОЙЛ" перебуває під секторальними санкціями, введеними Управлінням з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США з вересня 2014 року.

Нагадаємо, 1 вересня віце-президент "Лукойлу" Равіль Маганов загинув у москві, випавши з вікна.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті