США офіційно встановили скоєння росією військових злочинів проти України

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс повідомила, що США офіційно встановили факти скоєння воєнних злочинів росією у війні проти України.Про це Гарріс заяіила під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє УНІАН 18 лютого. 

"З перших днів цієї неспровокованої війни ми спостерігаємо, як російські сили скоюють жахливі звірства і воєнні злочини. Їхні дії - це напад на наші спільні цінності і атака на нашу спільну людяність. Нам треба бути чіткими: російські сили скоюють широкомасштабні і систематичні напади на цивільне населення - жахливі вбивства, катування, зґвалтування і депортації. Вбивства у формі страт, побиття і застосування електричного струму", - наголосила Гарріс.Віце-президент США сказала, що російська влада примусово депортувала сотні тисяч українців до росії, у тому числі дітей.

"У справі російських дій в Україні ми вивчили докази, ми знаємо правові стандарти, і немає сумніву, що ці злочини були вчинені проти людства. Сполучені Штати офіційно встановили, що Росія скоює воєнні злочини проти людства. Я і звертаюсь до усіх тих, хто вчинив ці злочини, і до їхніх керівників, які є співучасниками цих злочинів - ви будете притягнуті до відповідальності", - зазначила Гарріс.

Нагадаємо, раніше до сенату США повторно внесли резолюцію про визнання дій РФ в Україні геноцидом. 

Статті

Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті