США нададуть Україні експериментальну зброю для боротьби з іранськими та китайськими дронами - ЗМІ

США відправлять Україні експериментальну зброю для боротьби з іранськими та китайськими дронами. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на американське видання Defence One та представників державної підрядної компанії SAIC.

4 квітня Пентагон оголосив про постачання Україні нового пакета військової допомоги. До нього увійшли системи озброєння, які в США назвали "10 мобільними ракетними комплексами антиБПЛА з лазерним наведенням".

Постачання відбулося після конкурсу, проведеного армією США в січні для закупівель системи проти іранських БПЛА Shahed-136.

За даними джерела видання в SAIC, компанія має відправити в Україну 10 антидронових комплексів, вартість кожного з них не перевищує $30 тис., тоді як Україна змушена використовувати для боротьби з безпілотниками ракети вартістю до $500 тис. кожна.

"Росія використовувала "Шахед-136" для нападу не лише на українські військові сили, а й на достатню кількість цивільної інфраструктури, щоб призвести до відключення світла в усій обложеній країні. Україна збила багато безпілотників іранського виробництва, які коштували близько $20 тис. за штуку, але іноді змушена використовувати для цього ракети протиповітряної оборони вартістю $500 тис.", - пише видання.

Як повідомляється, система також включає кулеметну установку M240 і систему електронної боротьби, яка може взяти під контроль комерційний дрон, включно з будь-якою системою DJI, яка не працює з розширеним шифруванням.

За даними компанії, під час випробування система виявила безпілотник на відстані понад шість миль і вразила його на відстані трьох миль, що набагато більше, ніж вимагає армія - 1,2 милі.

Нагадаємо, Пентагон уклав контракт на $27,1 млн на танки Abrams для України. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті