США можуть відправити в Україну додаткових військових радників – Пентагон

США розглядають можливість направлення додаткових військових радників до посольства в Києві, що є останнім проявом американської підтримки України, оскільки росія, схоже, набирає обертів у "дворічному конфлікті". Про це повідомляє Politico з посиланням на речника Пентагону генерал-майора Патріка Райдера та американських чиновників.

"Протягом цього конфлікту Міністерство оборони переглядало і коригувало нашу присутність в країні відповідно до зміни умов безпеки. Наразі ми розглядаємо можливість направлення кількох додаткових радників для посилення Офісу оборонного співробітництва при посольстві (ODC)", - цитують Райдера.

За словами Райдера, радники не виконуватимуть бойових завдань, а радше консультуватимуть і підтримуватимуть український уряд і військових.

ODC "виконує різноманітні консультативні та допоміжні місії (небойові), і хоча він складається виключно з персоналу Міністерства оборони, є частиною посольства США і підпорядковується керівнику місії, як і решта посольства", – додав Райдер.

У Пентагоні не вказують конкретну кількість персоналу "з міркувань безпеки і захисту сил".

За словами чотирьох американських чиновників і особи, знайомої з планами, які побажали залишитися анонімними, щоб не розголошувати цю делікатну тему, додатковий контингент буде підтримувати логістику і нагляд за озброєнням, яке США відправляє в Україну.

Новий контингент США також допомагатиме українським військовим з технічним обслуговуванням озброєнь.

Джерела видання зазначили, що кількість американських військових, додатково направлених в Україну, сягатиме до 60 осіб.

За словами співрозмовника Politico, одним із завдань військових радників буде допомога українцям у плануванні технічного обслуговування складного обладнання, наданого США, оскільки влітку бойові дії, як очікується, загостряться.

Вони також підтримуватимуть відносно невеликий контингент посольства США в Києві і координуватимуть нові поставки зброї, коли додатковий законопроєкт у Конгресі стане законом і дозволить надати Україні більше зброї та обладнання.

Як повідомлялося,  Палата представників США схвалила законопроєкт щодо виділення допомоги на підтримку України на суму близько 61 мільярда доларів.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті