США і Британія завдали масованого удару по об'єктах єменських хуситів для захисту судноплавства в Червоному морі

Країни коаліції, створеної для захисту судноплавства в Червоному морі від єменських хуситів, виступили зі спільною заявою з приводу удару США і Британії по хуситах, у якій підкреслили, що вважають цей удар законною самообороною. Про це вранці 12 січня повідомляє "Русская служба Би-би-си Ньюз"

У заяві США і Британії, а також Австралії, Бахрейну, Канади, Данії, Німеччини, Нідерландів, Нової Зеландії та Південної Кореї, ідеться про те, що удару по військових об'єктах хуситів було завдано згідно з невіддільним правом держав на індивідуальну і колективну самооборону.

Згідно із заявою, ударів було завдано високоточною зброєю по тих засобах хуситів, за допомогою яких вони "погрожували світовій торгівлі та життю іноземних моряків на одному з найважливіших морських шляхів".

Надалі, як запевняють країни, що підписали заяву, вони, як і раніше, домагатимуться деескалації та відновлення стабільності в Червоному морі.

Військово-повітряні сили США оголосили, що під час операції проти єменських хуситів у ніч на п'ятницю ударів було завдано по 16 військових об'єктах цього угруповання.

У заяві командувача військово-повітряними силами Центрального командування ЗС США генерала Алекса Грінкевича йдеться про те, що ударів було завдано по більш ніж 60 цілям на 16 об'єктах: командних пунктах, складах зброї, виробничих потужностях і радарах ППО.

За словами генерала Гринкевича, американські військові застосували понад 100 одиниць високоточної зброї, водночас по цілях били не тільки з літаків, а й крилатими ракетами Tomahawk із кораблів і підводного човна.

Коаліція для захисту судноплавства від хуситів була створена в грудні. До неї увійшли вже понад 20 країн, але реальні засоби проти хуситів у вигляді кораблів на Червоному морі та авіації в регіоні мають тільки США і Британія. Пізніше надіслати по одному фрегату пообіцяли ще Данія та Греція.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті