США хочуть виділити Україні "критично важливі" 200 млн доларів, поки великий пакет допомоги затвердять у Конгресі

США можуть виділити Україні 200 мільйонів доларів із фонду для фінансування своєї армії. Про це повідомляє Телеграм-канал "Радіо Свобода" з посиланням на агентство Bloomberg.

Джерела агентства, "знайомі з ситуацією", зазначають, що адміністрація президента Джо Байдена зважує можливість залучити близько 200 мільйонів доларів із коштів для фінансування армії США, щоб надати Україні негайну підтримку, оскільки більший пакет допомоги все ще не може пройти затвердження в Конгресі.

Фінансування, пише Bloomberg, може бути використано для оплати критично важливої для України зброї, боєприпасів та іншого обладнання, оскільки Київ стикається з нестачею артилерії, а російські війська останніми тижнями просунулися й окупували ще кілька українських населених пунктів.

Як повідомлялося, США вірять, що Україна має в запасі кілька сюрпризів, які допоможуть їй перемогти на полі бою.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті