США готуються розширити виробництво ракет GMLRS до HIMARS та M270 у рамках допомоги Україні

Сполучені Штати Америки виділили 400 млн доларів на поповнення запасів HIMARS. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони США.

"Оскільки ми продовжуємо надавати Україні безпекову допомогу, ми працюємо з промисловістю щодо прискорення критично важливої зброї та систем, - зауважив доктор Вільям Лапланте, заступник міністра оборони США із закупівель та постачання. - Це передбачає надання фінансування для закупівлі більшої кількості обладнання, розширення виробничих ліній та підтримки найманих робітників та розвитку робочої сили", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, Лапланте зазначив, що наразі Пентагон виділив майже 400 млн доларів на поповнення запасів HIMARS, а також планує виділити майже 200 млн доларів на розширення і пришвидшення виробництва.

Укладення контрактів очікують цієї осені та на початку наступного року.

Як повідомлялось раніше, Пентагон замовив зенітно-ракетні комплекси NASAMS для України.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті