США готові офіційно оголосити про постачання в Україну танків "M1 Abrams"

США готуються до офіційного оголошення про постачання в Україну танків "М1 Абрамс" (M1 Abrams) американського виробництва. Цю інформацію у розмові з кореспондентом "Голосу Америки" 24 січня підтвердив представник адміністрації Джо Байдена.

Найімовірніше, танки будуть закуплені в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), а це означає, що їх буде взято не з арсеналу Пентагону, додало джерело.

Два джерела в адміністрації також повідомили про це агенцію «Рейтер». Рішення було прийнято лише через кілька днів після того, як Вашингтон заперечив відправлення «Абрамсов», незважаючи на прохання Києва та тиск, чинений на Берлін, з вимогою відправити в Україну бойові танки «Леопард» німецького виробництва, наголошується у повідомленні.

Офіційні особи, які спілкувалися з журналістами на умовах анонімності, заявили, що оголошення може бути зроблене вже в середу, 25 січня.

Україна заявляє, що західні бойові танки, оснащені важкою бронею, забезпечать її військам велику мобільність та захист перед новим російським наступом, який Київ очікує найближчим часом. Нові танки також можуть допомогти Україні повернути собі частину території, окупованої Москвою.

Як повідомлялося, Україна може отримати 30 танків Abrams.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті