Речник Східного угруповання ЗСУ розповів про ситуацію біля Кремінної

Росіяни справді евакуювали військове командування з Кремінної, але казати про деокупацію міста ще зарано, коли українські військові досягнуть певного успіху, про це офіційно повідомлять. Про це заявив в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, - пише "Суспільне".

"На цьому напрямку триває деякий час потужна робота наших підрозділів, зокрема десантно-штурмових. Коли там буде досягнуто суттєвого результату, ми обов’язково повідомимо про це громадськість. Поки що ж треба запастися терпінням і чекати на офіційні повідомлення", – повідомив Сергій Череватий і закликав не розповсюджувати інформацію про переміщення українських військових.

Він додав, що інформація про евакуацію окупаційного командування з Кремінною правдива. Росіяни розуміють всю складність становища та відводять цінні кадри, адже "розуміють, що може бути несприятливий для них військовий результат".

Череватий зазначив, що звільнення Кремінної дозволить просуватись далі та деокупувати територію Луганської області.

Він  також сказав, що на Бахмутському напрямку ситуація залишається найскладнішою для українських війскових, але окупанти не мають успіху і не можуть прорвати українську оборону.

Як повідомлялося, Сергій Череватий також розповів, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу відправив під Вугледар Донецької області свою ПВК "Патріот", яка конкурує з "вагнерівцями" Євгена Пригожина.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті