"Справу закрито". У Чехії однокласники вибачилися за образи маленької українки

У Чехії залагодили інцидент зі знущаннями над малолітньою українською дівчинкою з боку її однокласників у школі в місті Опочно. Про це повідомляє "Чеське радіо".

Зазначається, що про знущання стало відомо після публікації відео в соціальних мережах, інцидент засудили десятки людей, включно з міністром внутрішніх справ Чехії Вітом Ракушаном і колишнім послом України в Празі Євгеном Перебийнісом.

"Цей інцидент, без перебільшення, шокував небайдуже чеське суспільство, включно з українцями в Чехії, які змушені залишатися в цій гостинній країні у важкий для їхньої батьківщини час. Того дня, коли ми дізналися про цей випадок, ми опублікували в соціальних мережах їхню реакцію і ставлення до інциденту, а також негайно зв'язалися з матір'ю Поліни, керівництвом школи, а також із керівництвом Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки", - прокоментував ситуацію повірений у справах України в Чехії Віталій Усатий.

Як повідомив адвокат Петр Німець, який запропонував родині школярки допомогу, інцидент уже залагоджено. Однолітки вибачилися перед українською дівчинкою. Як сказав юрист, їхні дії були "дитячою дурістю".

Після того, як відео зі знущаннями опублікували в соціальній мережі Twitter, що зробила мама дитини, справою зайнялися адвокати і керівництво школи, де навчалася дівчинка. На відео видно, як однолітки били дівчинку, ображали, плювали їй в обличчя, виголошували нецензурні лайки на адресу України і вихваляли росію.

Через день після публікації відео та втручання юристів і шкільної адміністрації адвокат Петро Німець повідомив: "Хлопчики вибачилися, і, судячи із зустрічі з батьками, це не те, що діти почули вдома і підхопили. Це була просто дитяча дурість, яка, сподіваюся, більше не повториться. У хлопчиків є й українські друзі. У школі існує система боротьби зі знущаннями, яка спрацювала. Усі батьки до нас прислухалися. Я також дуже вдячний посольству України в Чехії, яке надало велику підтримку матері та дівчинці. Справу закрито".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті