Співробітників ТЦК у Тернополі судитимуть за тортури мобілізованих

Правоохоронці закінчили розслідування щодо двох співробітників Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Тернополя, яких звинувачують у катуванні мобілізованих. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Як повідомляється, увечері 6 жовтня в центрі Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого жителя для перевірки документів.

З'ясувавши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоча і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали в автомобіль, завдаючи при цьому ударів, і доставили до приміщення ТЦК.

"Згодом його та ще одного мобілізованого військові побили в приміщенні військкомату. Солдат-гранатометник і командир відділення охорони завдали ударів чоловікам, які лежали на ліжках у ТЦК", - йдеться у повідомленні.

Відповідне відео було поширене в соцмережах. Один із постраждалих отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження, а інший - легкі.

Встановлено, що таким чином працівники ТЦК хотіли силоміць змусити чоловіків пройти військово-лікарську комісію, а також покарати їх за конфлікт із черговим, якого ті намагалися побити та відібрати зброю.

Солдата-гранатометника звинувачують у незаконному позбавленні волі людини, катуванні та умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Командира відділення охорони - у катуванні та нанесенні легких тілесних ушкоджень

Обом військовим суд обрав запобіжні заходи - нічний домашній арешт і відсторонив від займаних посад. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у жовтні правоохоронці повідомили про підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони Тернопільського ТЦК і СП через побиття мобілізованих.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті