Спікером Палати представників США став республіканець-трампіст

Палата представників США в середу після кількох тижнів спромоглась обрати нового спікера – ним став представник республіканської більшості Майк Джонсон, представник штату Луїзіана й прихильник експрезидента Дональда Трампа, -  повідомляє "Європейська правда".

Джонсон, який став четвертим номінантом від більшості на посаду спікера нижньої палати Конгресу США за останні три тижні, заручився підтримкою 220 однопартійців за мінімально необхідних 218. Усі присутні представники Демократичної партії США, як і в попередні рази, одностайно підтримали лідера фракції Хакіма Джеффріса.

51-річний Майк Джонсон перебуває в Палаті представників із 2016 року й досі був заступником голови республіканської фракції. Він представляє один із найконсервативніших округів Луїзіани й сам вважається прихильником крайніх правих поглядів.

Джонсон також відомий підтримкою колишнього президента США Дональда Трампа, який схвалив його кандидатуру. Він очолював юридичний захист Трампа під час імпічменту в Палаті представників й просив Верховний суд США скасувати результати президентських виборів 2020 року.

Ініціатива "Республіканці для України" поставила Майку Джонсону найнижчу оцінку в плані підтримки України – F. Він голосував лише за надання Україні ленд-лізу й послідовно підтримував ініціативи на скорочення допомоги.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті