SpaceX заборонила українським військовим керувати безпілотниками за допомогою Starlink

Американська компанія SpaceX вжила заходів, щоб військовослужбовці ЗСУ не могли використовувати супутниковий інтернет Starlink для управління безпілотниками. Про це заявила президент SpaceX Гвін Шотвелл, повідомляє Reuters 9 лютого. 

"Згідно з контрактом компанії з українською владою, зв'язок Starlink повинен використовуватися для гуманітарних потреб - наприклад, для забезпечення інтернетом банків, лікарень і мирних жителів", - заявила Шотвелл. 

Вона послалася на повідомлення про те, що українські військовослужбовці використовують термінали Starlink у тому числі для керування дронами – хоча Starlink, за її словами, "ніколи не призначався для використання як зброя".

"Є речі, які ми можемо зробити, щоб обмежити їхні можливості. Є речі, які ми можемо зробити, і ми їх уже зробили", - сказала Шотвелл.

"Ми знаємо, що українські військові використовують термінали Starlink для зв’язку, і це нормально. Але ми не хочемо, щоб вони використовували їх у наступальних цілях", - додала глава SpaceX. 

Як раніше повідомлялося, Україна уклала угоду з корпорацією Ілона Маска на постачання терміналів Starlink. 

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті