Рада ЄС продовжила антиросійські санкції ще на півроку

Рада ЄС продовжила на півроку, до 15 березня 2023 року, санкції щодо осіб, винних у підриві чи загрозі територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Про це повідомляє DW.

Штрафні заходи передбачають обмеження на поїздки фізичних осіб, заморожування активів та заборону надання коштів або інших економічних ресурсів фігурантам чорного списку, до якого входять 1206 фізичних та 108 юридичних осіб, йдеться на сайті організації.

"ЄС рішуче засуджує безладні атаки Росії на мирних жителів та громадянську інфраструктуру і закликає її негайно і без будь-яких умов вивести всі війська та військову техніку з усієї території України в межах визнаних міжнародним співтовариством кордонів", - зазначається в заяві.

У ЄС також закликали дотримуватися міжнародного гуманітарного права та висловили впевненість у притягненні всіх винних за скоєння військових злочинів до відповідальності.

"Європейський Союз непохитний у своєму прагненні допомогти Україні в реалізації її невід'ємного права на самооборону від російської агресії та у побудові мирного, демократичного та благополучного майбутнього", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, Зеленський закликав прийняти восьмий пакет санкцій ЄС та прискорити передачу систем ППО.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті