Сосновий ліс на окупованій Луганщині горить у двох районах - біля Станиці Луганської й Сєвєродонецька

На окупованій Луганщині одразу у двох районах масштабно горить сосновий ліс - біля Станиці Луганської й Сєвєродонецька - станом на 25 травня. Про це свідчать супутникові знімки NASA FIRMS й пишуть місцеві ресурси.

"У Пурдівці, неподалік від окупованого Сєвєродонецька. А також поблизу селищ Муратове, Гречишкине та Капітанове фіксується потужний осередок пожеж", - пишуть місцеві Телеграм-канали 25 травня.

За даними окупаційних ресурсів, площа пожеж у Муратовому та Капітановому біля Сєвєродонецька складає 500 га 

Крім того, поблизу Станиці Луганської масштаб лісової пожежі збільшився до 110 га станом на 24 травня. Місцеві мешканці повідомляють, що розпочалася евакуація населення. 

Окупаційна влада "вирішила проблему" забороною для жителів на відвідування лісів. 

"Режим надзвичайної ситуації міжмуніципального рівня у зв'язку з лісовими пожежами запроваджено у двох муніципальних утвореннях ЛНР: Станично-Луганському та Новоайдарському муніципальних округах. Відповідне розпорядження ухвалено Урядом ЛНР за підсумками засідання Комісії з питань запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій і забезпечення пожежної безпеки в ЛНР", - повідомив ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник. 

Він повідомив, що доручив так званому "міністерству природних ресурсів та екології ЛНР" запровадити заборону на відвідування громадянами лісів і в'їзду в них транспортних засобів, а також звернутися до Головного управління МНС Росії в ЛНР для залучення додаткових сил і засобів пожежогасіння.

Раніше повідомлялось, що лісова пожежа на Луганщині дісталась Олександрівки й Боровеньків.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті