Сосновий ліс на окупованій Луганщині горить у двох районах - біля Станиці Луганської й Сєвєродонецька

На окупованій Луганщині одразу у двох районах масштабно горить сосновий ліс - біля Станиці Луганської й Сєвєродонецька - станом на 25 травня. Про це свідчать супутникові знімки NASA FIRMS й пишуть місцеві ресурси.

"У Пурдівці, неподалік від окупованого Сєвєродонецька. А також поблизу селищ Муратове, Гречишкине та Капітанове фіксується потужний осередок пожеж", - пишуть місцеві Телеграм-канали 25 травня.

За даними окупаційних ресурсів, площа пожеж у Муратовому та Капітановому біля Сєвєродонецька складає 500 га 

Крім того, поблизу Станиці Луганської масштаб лісової пожежі збільшився до 110 га станом на 24 травня. Місцеві мешканці повідомляють, що розпочалася евакуація населення. 

Окупаційна влада "вирішила проблему" забороною для жителів на відвідування лісів. 

"Режим надзвичайної ситуації міжмуніципального рівня у зв'язку з лісовими пожежами запроваджено у двох муніципальних утвореннях ЛНР: Станично-Луганському та Новоайдарському муніципальних округах. Відповідне розпорядження ухвалено Урядом ЛНР за підсумками засідання Комісії з питань запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій і забезпечення пожежної безпеки в ЛНР", - повідомив ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник. 

Він повідомив, що доручив так званому "міністерству природних ресурсів та екології ЛНР" запровадити заборону на відвідування громадянами лісів і в'їзду в них транспортних засобів, а також звернутися до Головного управління МНС Росії в ЛНР для залучення додаткових сил і засобів пожежогасіння.

Раніше повідомлялось, що лісова пожежа на Луганщині дісталась Олександрівки й Боровеньків.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті