Зниження ліміту ціни на нафту з росії: у ЗМІ повідомили, яку цифру обговорюють країни ЕС

Країни Європейського Союзу обговорюють обмеження ціни на російську сиру нафту на рівні 60 доларів за барель, щоб допомогти досягти угоди між членами блоку і Групою семи. Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела, - повідомляє "Європейська правда".

Переговори в ЄС про рівень, на якому слід обмежити ціни на російську нафту, застрягли з минулого тижня. Польща і країни Балтії вимагають ціни, яка чинитиме більший тиск на доходи москви, стверджуючи, що поточні пропозиції - які впали до 62 доларів - занадто щедрі. Греція та інші країни-судноплавці наполягають на вищій ціні.

Неясно, чи всі країни в цих двох групах відкриті для домовленості про 60 доларів, але більшість з них готові, якщо цей рівень буде поєднаний з іншими вимогами, але дискусії все ще тривають.

Нова цифра все одно буде дещо вищою, ніж та, за якою зараз торгуються провідні марки російської нафти. Метою обмеження ціни - вперше запропонованого США на тлі занепокоєння, що санкції ЄС були занадто суворими - є збереження потоку російської нафти, щоб уникнути глобального стрибка цін, одночасно обмежуючи доходи Москви.

Ризик для нафтових ринків полягає в тому, що якщо верхня межа буде встановлена занадто низько, Москва може реалізувати погрозу закрити видобуток, що призведе до зростання світових цін на нафту.

Цифра в 60 доларів ще не була офіційно запропонована і обговорена блоком в цілому. Посли ЄС зустрічалися в середу на регулярно запланованому щотижневому засіданні, але питання про верхню межу не стоїть на офіційному порядку денному. Будь-яка угода на рівні ЄС вимагатиме підтримки всіх країн-членів, а також підтримки G7. Один із співрозмовників сказав, що цифра в 60 доларів вписується в діапазон G7.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті