РНБО просить законодавчо заборонити УПЦ МП та виселити московських попів із Києво-Печерської Лаври

Рада національної безпеки та оборони України доручила Кабінету міністрів запропонувати Верховній Раді заборонити в Україні діяльність релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні до українців.

"Сьогодні відбулося засідання РНБО. Засідання, на якому ми розглянули численні факти зв'язків окремих релігійних кіл (передусім УПЦ МП – "Остров") в Україні з державою-агресором", - сказав він.

РНБО доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроект про неможливість діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій.

Державній службі з етнополітики та свободи совісті доручено забезпечити проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ на наявність церковно-канонічного зв'язку з Московським патріархатом та за необхідності вжити передбачених законом заходів.

Крім того, РНБО доручила забезпечити перевірку наявності правових підстав та дотримання умов користування релігійними організаціями майном, що знаходиться на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Проти священиків, які співпрацюють із Росією, запровадять санкції, їхні імена назвуть публічно.

"Цими та іншими рішеннями ми гарантуємо Україні духовну незалежність", - заявив Зеленський.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті