"Слугу народу" Холодова знайшли за кордоном: із січня не ходить у Раду й допомагає дружині займатись салоном краси у Відні

Народний депутат від партії "Слуга народу" Андрій Холодов виїхав з України у січні 2023 року і з того часу не повертався. Пів року він не відвідує засідання Верховної Ради і не голосує. Це з’ясував проєкт "Схеми", пише "Радіо Свобода" 28 липня.

"За даними журналістів, нардеп перебуває з сім’єю за кордоном, зокрема на Кіпрі, де має родинний маєток, – сказано в повідомленні. – Також журналісти з’ясували, що Холодов за кордоном розбудовує сімейний бізнес – його дружина стала співвласницею салону краси у Відні".

Згідно з даними джерел "Схем" із доступом до бази перетину кордону, востаннє Андрій Холодов був в Україні 21 січня 2023 року. О 10-й ранку цього дня він виїхав через пункт пропуску "Порубне" (Чернівецька область, на кордоні з Румунією) на автомобілі Mercedes GLS 450. Перед цим він пробув в Україні 10 днів, виїхавши 17 грудня 2022-го і повернувшись 11 січня цього року.

Усього від початку повномасштабного вторгнення Андрій Холодов 12 разів виїжджав з України.

"Щонайменше у червні та липні 2022-го, а також травні і липні 2023-го року він перебував на Кіпрі. Саме там "Схеми" раніше віднайшли у власності родини Холодових маєток – поблизу узбережжя у місті Лімасол", – сказано в повідомленні.

Згідно з даними на сайті Верховної Ради, Андрій Холодов жодного разу не голосував у парламенті від 21 січня 2023 року. За весь 2022 рік він брав участь у половині голосувань в сесійній залі (46,75% голосувань). При цьому він дистанційно відвідує засідання комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, де є чинним заступником голови, підключається по відеозв’язку.

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко у коментарі "Схемам" зазначив, що він не знає, де Холодов.

"Мені невідомо, де перебуває депутат Андрій Холодов. У сесійній залі, принаймні останніх кілька засідань, я його не бачив… Щодо відряджень поки виглядає так, що за останній час ледь не з початку року йому не видавалися відрядження, але точну інформацію може надати апарат ВР", – підкреслив Корнієнко.

Зазначається, що "Схеми" звернулися до голови ВР Руслана Стефанчука та апарату Ради із питаннями, чи надавали народному депутату Холодову відпустки чи відрядження за кордон протягом 2022-2023 років, чи звітував він по поверненню та з яких причин не відвідує парламентські засідання.

"У 2023 році відпустки народному депутату України не надавалися, відрядження за кордон не оформлювалися. Починаючи з 21 січня будь-які виплати йому не здійснювались", – зазначили в Апараті ВР у коментарі "Схемам".

Раніше повідомлялось, що суд обрав запобіжний захід нардепу Арістову.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті