Словаччина заявила про готовність передати Україні винищувачі МІГ-29

Словаччині настав час ухвалити рішення про постачання Україні винищувачів МіГ-29. Про це заявив у четвер міністр оборони країни Ярослав Надь, - повідомляє Бі-бі-сі.

"Люди в Україні вмирають, ми можемо допомогти цій країні, зараз не час для наших внутрішніх політичних хитросплетінь", - сказав він.

Надь розповів, що напередодні зустрічався у Варшаві з польським міністром оборони, і Польща теж готова надіслати Києву МіГі, якщо це зробить хтось із західних партнерів.

У лютому прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер заявив, що Братислава готова розглянути питання передачі винищувачів, але після того, як Київ сам про це попросить.

Словаччина має 11 літаків МіГ-29, деякі з них експлуатувалися до літа 2022 року.

У повідомленні нагадується, що питання про постачання Україні військової авіації постало наприкінці минулого року, після того, як було досягнуто угоди про передачу важких танків. За відправку винищувачів виступають Британія, Франція, Польща та країни Балтії. Німеччина та США до цього не готові. Вашингтон, зокрема, пояснює, що обслуговування американських винищувачів F-16 та навчання українських льотчиків їхня експлуатація коштуватимуть дуже дорого, а перелому у війні вони не принесуть. США вважають за доцільніше витратити ці гроші на інші цілі, корисні для України.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті