Словаччина та Чехія готові передати Україні 30 танків Leopard 2 – FAZ

Словаччина та Чехія готові передати Україні танки Leopard, які раніше передала їм Німеччина. Про це повідомило 20 січня німецьке видання FAZ.

"Йдеться загалом про 30 танків Leopard, які були скуплені та поставлені на зберігання промисловістю після списання зі складів Швейцарії та Німеччини", - повідомили журналісти.

Також у виданні послалися на джерело у дипломатичних колах. Згідно з його даними, йдеться про танки, які ці країни одержують від Німеччини в обмін на радянські танки, які словаки та чехи вже передали Україні.

У рамках так званого "кільцевого обміну" Німеччина погодилася замінити радянські танки меншою кількістю Leopard 2A4. Це не остання модель цього західного танка. Згідно з планом, Берлін має постачати два танки на місяць.

Ймовірно, перші одиниці техніки Словаччина та Чехія вже отримали, а в грудні розпочалася підготовка екіпажу. Зараз ці танки можуть бути відправлені в Україну.

Нагадаємо, під час зустрічі Контактної групи "Рамштайн 8" міністр оборони США Остін розповів про техніку, яку отримає Україна.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті