Словаччина підозрює росіян у навмисному пошкодженні винищувачів для України

Російські техніки могли навмисно пошкодити винищувачі МіГ-29, які Словаччина передала Україні. Про це 7 квітня повідомляє Euractiv з посиланням на міністра оборони країни Ярослава Надя.

"Вони могли літати, але це не означає, що вони також були здатні битися. Українці приїхали до Словаччини за тиждень до вильоту, привезли запчастини та оглянули літаки", - розповів він.

Словацький міністр пояснив, що обслуговуванням цих винищувачів на авіабазі Сліач торік, крім місцевих, займалися російські техніки. Розслідування показало, що до деяких деталей літакових двигунів мали доступ тільки словаки, а до інших - тільки росіяни.

"Дефекти з'явилися тільки в тих частинах, до яких мали доступ росіяни", - наголосив Надь.

У результаті Міноборони Словаччини "відчуло втрату довіри до російських техніків у Сліачі, тому що помилки продовжували з'являтися в місцях, до яких могли дістатися тільки вони". Також свою підозру щодо росіян висловив і генерал-лейтенант Любомир Свобода.

"Ми взяли в них двигун, який мав працювати 350 годин. І в результаті налітав тільки 70 годин. Який висновок ми можемо зробити з цього? Можливо, там була неякісна робота, скажімо так. Я не знаю", - сказав він.

Нагадаємо, що наприкінці березня Словаччина передала Україні перші чотири винищувачі МіГ-29.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті