Словаччина готова передати Україні 10 з 11 своїх винищувачів МіГ-29

Словаччина готова передати Україні більшість своїх винищувачів МіГ-29 радянського виробництва. Про це 1 березня повідомляє Associated Press із посиланням на міністра оборони країни Ярослав Надь.

"Ми більше ніколи не використовуватимемо МіГи. У них немає для нас реальної цінності. Якщо ми віддамо їх Україні, вони допоможуть врятувати чиєсь життя", - заявив міністр оборони Словаччини.

Йдеться про передачу 10 винищувачів четвертого покоління. Загалом у Словаччині 11 таких літаків, але один із них уже зарезервований для словацького авіаційного музею, який знаходиться на етапі формування експозиції.

Словацька армія припинила експлуатацію радянських винищувачів влітку 2022 року через брак запчастин та спеціалістів з технічного обслуговування. Остаточне рішення про передачу літаків очікується протягом кількох днів або тижнів.

Якщо Словаччина передасть українським військовим винищувачам, вона стане першим членом НАТО, який поставив Україні бойові літаки.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Великобританії Бен Уоллес заявив, що країни НАТО розглядають передачу Україні винищувачів.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті