Слідчі Нацполіції знайшли позиції рашистів, звідки ті обстрілювали Харків (ФОТО)

Неподалік звільненого села Липці слідчі знайшли позиції загарбників, з яких ті обстрілювали Харків і низку інших населених пунктів області. Про це повідомив у Фейсбук начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

“Харківщину обстрілювали не тільки з території рф, а й під час окупації частини області - з різних позицій в області. Одна з таких позицій - за Липцями, біля дамби Трав’янського водосховища. Слідчі знайшли це місце і штаб окупантів поруч - в колишній базі відпочинку та в підвалах будинку жили військовослужбовці рф, тож вилучені відбитки пальців, зразки ДНК та їхні речі (ідентифікованих росіян ми одразу опублікуємо в телеграм-каналі "Воєнні злочини в Харківській області")”, - зазначив Болвінов.

Він додав, що на самому місці обстрілу знайдено більше 400 гільз 122 калібру, ведуться слідчі дії.

За інформацією слідства, звідси загарбники, крім Харкова, обстрілювали також село Циркуни, що за кілька кілометрів від обласного центру, та Руську Лозову - одне з найбільших сіл у передмісті Харкова.

Село Липці розташоване за 20 км на північ від обласного центру на берегах річки Харків. Із початку повномасштабного російського вторгнення в Україну по 12 вересня село перебувало під російською окупацією.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті