Сім'ю глави Служби зовнішньої розвідки РФ викрили на продажу продуктів харчування країнам Заходу

Сім'ю директора Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Наришкіна викрили на продажу продуктів харчування країнам Заходу. Про це повідомляє The Insider.

"Наришкін - один із найзатятіших антизахідників у керівництві країни. Він звинувачує Європу в "розбещеннях, що розплодилися", США - у неоколоніальній політиці, обіцяє просувати "нові принципи світоустрою". Усе це не заважає його сім'ї не тільки насолоджуватися відпочинком на Заході, а й торгувати з країнами НАТО, продаючи їм агропродукцію (сам Наришкін потрапив під санкції, але бізнес записаний на його родичів). Серед головних контрагентів його сім'ї - "Ашан", той самий, який, незважаючи на французьких власників, постачав товари російським військовим", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що один із головних бізнес-активів сім'ї Наришкіна - постачальник круп "Агро-Альянс". Раніше частка в цьому підприємстві була у доньки глави СЗР Вероніки Наришкіної, а минулого року її переписали на невістку головного розвідника країни Світлану Наришкіну.

ТОВ "Агро-Альянс", у якому сім'я Наришкіна контролює 27,15%, досить успішна компанія. Минулого року оборот становив 19,3 млрд рублів, а чистий прибуток - 396 млн. Компанія торгує рисом, гречкою, квасолею, манкою, пластівцями, макаронами тощо.

Свою продукцію фірма Наришкіних поставляє у великі торговельні мережі. Наприклад, в "Ашан", який, незважаючи на французьких власників, допомагає російським військовим. Але не обходиться, зрозуміло, і без держпідрядів. "Агро-Альянс" продає крупи в російські колонії і в'язниці, заробляючи на цьому десятки мільйонів. Тільки з початку цього року компанія уклала 8 контрактів на поставку пшона і ячменю з установами ФСВП Якутії, Кузбасу, Приморського краю, Новосибірської та Мурманської областей.

Але, як виявив The Insider, внутрішнім російським ринком апетити Наришкіних не обмежуються. "Агро-Альянс" відправляє крупи і на експорт: у США, Канаду, Євросоюз, Ізраїль та інші країни.

Так, крупи від Наришкіна закуповують дві фірми з Нью-Йорка: Zenith Foods LLC і Krasnyi Oktyabr Inc. У США "Агро-Альянс" тільки за минулий рік відправив понад 113 тонн продуктів.

Канадський партнер сім'ї глави російської розвідки - East-West Foods Distribution Inc. За минулий рік ця компанія з Канади закупила в "Агро-Альянсу" понад 51 тонну круп. У Німеччині з фірмою Наришкіна працює Posylka.de GmbH, у Грузії - ТОВ "Мзіурі", в Ізраїлі - Kogan Petr Kappi.

Члени сім'ї Сергія Наришкіна, на відміну від нього самого, не перебувають під західними санкціями. Дочка глави СЗР Вероніка, як раніше писав The Insider, любить відпочивати в Італії, Греції та інших країнах НАТО. Син Андрій Наришкін зміг отримати угорський ВНП (посвідку на проживання). А дружина сина Світлана, на яку тепер і записано бізнес, за даними The Insider, за останні вісім років щонайменше тридцять разів злітала в Європу: у Цюрих, Відень, Ларнаку, Париж, Будапешт, Салоніки, Женеву, Варшаву, Мюнхен, Каунас, Ригу, Берлін і Брюссель.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті