Сі Цзіньпін планує провести онлайн-зустріч із Зеленським - The Wall Street Journal

Лідер Китаю Сі Цзіньпін планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським вперше з початку війни в Україні. Про це пише The Wall Street Journal.

За інформацією видання, це буде онлайн-зустріч після того, як Сі Цзіньпін відвідає Москву наступного тижня для зустрічі з президентом РФ путіним.

"Зустрічі з паном Путіним і Зеленським, остання з яких, як очікується, відбудеться віртуально, відображають зусилля Пекіна відігравати більш активну роль у посередництві щодо припинення війни в Україні", - зазначають джерела The Wall Street Journal.

Пан Сі розглядає можливість відвідування інших європейських країн у рамках своєї поїздки до РФ, хоча, за словами людей, його повний маршрут ще не підтверджено.

The Wall Street Journal  пишу, що пряма розмова з паном Зеленським, якщо вона відбудеться, ознаменувала б значний крок у спробах Пекіна зіграти роль миротворця в Україні, які досі були сприйняті скептично в Європі. Це також зміцнить репутацію Пекіна як глобального посередника після того, як він сприяв несподіваному дипломатичному прориву між Саудівською Аравією та Іраном минулого тижня.

Раніше Reuters повідомляв, що візит пана Сі до Москви може відбутися вже наступного тижня.

Як повідомлялося раніше, Сі Цзіньпіна втретє обрано головою Китайської Народної Республіки.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті