Швеція навчатиме українських військових у Великій Британії

Збройні сили Швеції направлять у Велику Британію інструкторів для проходження базової військової підготовки бійців із України. Про це йдеться на сайті уряду Швеції.

"Ініціатива запропонувати українським громадянам базову військову підготовку виходить від Великобританії - країна запросила інші країни-партнери з Об'єднаного експедиційного корпусу (JEF) і Канаду зробити свій внесок. Зараз уряд вирішив, що Швеція сприятиме навчанню українських солдатів", - йдеться у повідомленні.

Так, у період з 12 серпня до 31 грудня 2022 року Збройні сили Швеції направлять до Великобританії до 120 інструкторів для проведення базової військової підготовки громадян України.

"Війна Росії проти України триває вже понад п'ять місяців, і надзвичайно важливо, щоб решта світу продовжувала підтримувати Україну в її боротьбі за суверенітет та самовизначення. Важливо, що Швеція є частиною цих зусиль, а шведські інструктори сприятимуть зміцненню обороноздатності України", — заявив міністр оборони Петер Хультквіст.

Загалом у програмі навчання у Великій Британії візьмуть участь близько 10 000 громадян України. Максимум 60 шведських інструкторів будуть у Великій Британії одночасно.

Як повідомлялося раніше, Україна веде переговори щодо навчання екіпажів ЗСУ на танках Leopard.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті