Швейцарія та Ізраїль допоможуть відновити Будинок офіцерів у Вінниці

Швейцарія та Ізраїль нададуть допомогу у відновленні Будинку офіцерів, який сильно постраждав від ракетного удару рашистів по Вінниці. Про це голова Вінницької ОВА Сергій Борзов заявив у Медіацентрі Україна.

"Я запропонував на прикладі Маріупольського театру, у відновленні якого пообіцяла допомогти Італія, щоб вони приєдналися до відновлення. Погодилися допомагати посольство Швейцарії в Україні та посольство Ізраїлю", - заявив чиновник.

Братимуть участь у відбудові будівлі, яка є пам'яткою архітектури місцевого значення, провідні архітектори регіону. Кожен із них запропонує свою думку та бачення не лише з приводу Будинку офіцерів, а й прилеглої до нього площі.

"Ця будівля пережила Другу світову війну в цьому класичному фасаді, тому більшість вважає, що саме такий фасад має залишитися. На жаль, будівля повністю зруйнована і небезпечна, підлягає повному знесенню", - додав начальник ОВА.

Також він додав, що стан будинку "Ювілейний", який також серйозно постраждав від ракетного удару, визначать після професійної експертизи. Тоді ж стане зрозумілим, чи можна буде реконструювати будівлю.

Нагадаємо, що напередодні посли Євросоюзу, Ізраїлю та Швейцарії відвідали постраждалу від рашистів Вінницю. Загалом до міста прибуло близько 20 дипломатів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті