Швейцарія виділяє додаткову допомогу для підтримки українців взимку

Федеральна рада Швейцарії надасть додаткові 11,8 мільйона швейцарських франків (понад 13,6 мільйона доларів) на підтримку населення країни взимку. Про це повідомляє Мінреінтеграції у своєму телеграм-каналі 26 грудня.

"Швейцарська агенція розвитку та співробітництва збільшить підтримку програми допомоги Гуманітарного фонду ООН в Україні на 1,8 мільйона швейцарських франків. Ці кошти будуть витрачені на опалення, зимовий одяг, підтримку оренди й утеплення житла", - зазначається у повідомленні.

У Мінреінтеграції додали, що Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань також виділяє 10 мільйонів швейцарських франків (приблизно 11,6 мільйона доларів) для ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури.

Крім того, у межах підтримки програми зимової допомоги Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців виділять 3 мільйони швейцарських франків (майже 3,5 мільйони доларів). 

"Гроші спрямують на допомогу внутрішньо переміщеним особам та людям, які проживають на територіях, що постраждали від війни", - додали у Мінреінтеграції.

Як повідомлялось раніше, Швейцарія передасть Україні 60 машин для розмінування.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті