Швейцарія оголосила про 100 млн євро для України на відбудову та розмінування територій

Президент Швейцарії Алан Берсе анонсував надання Україні пакету допомоги на понад 100 млн євро, зокрема на відбудову та гуманітарне розмінування українських територій. Про це він повідомив 25 листопада у Києві на спільному брифінгу з президентами України, Латвії та премʼєр-міністром Литви.

"Ми вважаємо за пріоритет гуманітарне розмінування в Україні, а це має безпосередньо вплив на покращення продовольчої безпеки. Ми ухвалили рішення виділити додатковий пакет на 100 млн швейцарських франків (більше ніж 103 млн євро)", - заявив він.  

Берсе зазначив, що кошти розраховані на наступні кілька років для розмінування цивільних і сільськогосподарських територій в Україні та допомоги у відновленні країни.

Президент Швейцарії додав, що російська агресія була атакою не тільки на мирну країну, а й на міжнародне право. Тому важливо, аби наслідки війни було зафіксовано, а ті, хто вчиняє або вчинив злочини проти українців, були покарані.

"Ми будемо долучатися до реєстрації пошкоджень відповідно до міжнародного Реєстру збитків та роботи по створенню Міжнародного трибуналу", - запевнив він.

Як повідомлялося, Швейцарія долучилася до країн, які працюють над створенням спецтрибуналу для РФ.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті