Швейцарія не дозволила Іспанії реекспорт зенітних гармат в Україну

Швейцарія відхилила прохання Іспанії дозволити їй реекспорт зенітних гармат швейцарського виробництва в Україну. Про це повідомив 10 лютого уряд Берна, пише Reuters, - повідомляє "Европейська правда".

Мадрид звернувся до Швейцарії у січні з проханням дозволити відправити в Україну дві 35-міліметрові зенітні гармати, виготовлені у Швейцарії.

Запит був поданий попри те, що Іспанія раніше неофіційно була поінформована про те, що це неможливо.

Раніше Швейцарія наклала вето на запити Данії та Німеччини, які хотіли відправити бронетехніку та боєприпаси швейцарського виробництва на допомогу Україні.

Як повідомлялося, провідні політики у Швейцарії закликають продати майже 100 законсервованих танків Leopard 2 за символічну плату Польщі, Словаччині та Чехії замість танків, які їхні уряди планують відправити в Україну.

Нагадаємо, парламентська комісія затвердила подання, яке дозволить третім країнам реекспортувати зброю в Україну, оскільки вторгнення Росії порушило міжнародне право. Однак це рішення ще остаточно не затверджене, а перебуває на початковій стадії.

Швейцарія зіткнулася з критикою Німеччини та Іспанії через блокування поставок швейцарських боєприпасів в Україну.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті