Шольц в Естонії: "Ми готові захищати кожен квадратний сантиметр території НАТО"

Німеччина готова захищати кожен квадратний сантиметр території НАТО. Про це на пресконференції в Естонії 26 травня заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. У пресконференції також брали участь прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш і прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте, - повідомляє ERR.

"Ми повинні захистити наших союзників у разі військового нападу. Я скажу чітко: ми готові захищати кожен квадратний сантиметр території НАТО від нападу. Я сказав це рік тому на саміті НАТО в Мадриді і повторюю це сьогодні. Я кажу це буквально, - сказав канцлер Німеччини. - Ми зробили необхідні кроки, німецька армія сформована таким чином, щоб ми могли захистити Східну Європу, тому що оборона кожного союзника необхідна для безпеки всього альянсу і всього Європейського союзу".

Шольц зазначив, що "у захисті повітряного простору Естонії беруть участь наші винищувачі Eurofighter, 700 військовослужбовців допомагають у Литві, і таким чином НАТО взяло на себе провідну роль".

"Крім того, у Литві перебуває німецька бойова бригада. Наш військово-морський флот збільшив свою присутність у Балтійському морі", - додав Шольц.

За його словами, путін своєю агресією в Україні тільки зміцнив НАТО.

"Путін помилився у своїх розрахунках. Він хотів послабити НАТО, але домігся зворотного", - заявив Шольц.

Він запевнив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну політично, зброєю і гуманітарною допомогою.

"Це рішення непохитне", - сказав він, додавши, що Захід має посилити санкції проти росії і знайти способи запобігти ухиленню від них.

"Разом із країнами Балтії, Європейським союзом і міжнародними партнерами ми продовжуватимемо твердо стояти на боці України і надавати їй допомогу стільки, скільки буде потрібно. Росія повинна зрозуміти, що ця війна безглузда, і вона повинна вивести свої війська", - підкреслив Шольц.

Як повідомлялося, Шольц в Естонії заявив про неприпустимість варіанту, за якого воєнні дії в Україні буде заморожено, і війна перетвориться на тліючий конфлікт, у якому росія збереже за собою захоплені території.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті