Шольц про режим путіна після заколоту Пригожина: "Я думаю, він ослаб"

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що режим путіна став слабкішим. Про це пише Телеграм-канал "DW Главное" 28 червня.

"Я думаю, він ослаб", – заявив Шольц про вплив заколоту Пригожина на режим Путіна, в ефірі телеканалу ARD.

Шольц сказав, що вважає за краще не будувати здогадок про те, як сильно заколот Пригожина вплине на владу путіна, але вважає це свідченням "тріщин" у його режимі.

Водночас канцлер заявив, що "ніхто не знає, що буде після Путіна", тому сама ця ситуація була небезпечною.

Також небезпечним вважає Шольц і перекидання найманців ПВК "Вагнер" до Білорусі - про це він висловився того ж дня на пресконференції після зустрічі з прем'єр-міністром Північної Македонії Дімітаром Ковачевським. Водночас Шольц наголосив, що Німеччина і НАТО не безпорадні перед обличчям цієї ситуації, підкреслив канцлер.

Раніше повідомлялося, що Байден із Макроном, Шольцем і Сунаком обговорили ситуацію в Росії та підтвердили непохитну підтримку України.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті