Шойгу відправив під Вугледар свою ПВК - Череватий

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу відправив під Вугледар Донецької області свою ПВК "Патріот", яка конкурує з "вагнерівцями" Євгена Пригожина. Про це заявив речник Східного угруповання військ Збройних Сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону 28 грудня.

"У районі Степового на Вугледарському напрямку ми помітили, що вже з’явилася, окрім ПВК "Вагнера", ПВК "Патріот", яка афілійована з чинним міністром оборони окупанта Шойгу. Очевидно, що вони підтягують усе боєздатне, аби досягти хоч якогось результату", - сказав Череватий.

За його словами, угруповання "Патріот" є конкурентом ПВК "Вагнера", підконтрольної близькому до Кремля олігарху Євгену Пригожину.

"Вони конкуренти, скажімо так. Як це буде на полі бою? Вони поки що на різних театрах воєнних дій. Бахмут - це зараз здебільшого театр воєнних дій, де діє ПВК "Вагнера". І ось ми спостерігаємо, що з’являється на напрямі Вугледара інша ПВК. Я так розумію, що прямої такої жорсткої взаємодії між ними немає, вони більш-менш автономно діють. Так само, як і ті ж кадирівці", - пояснив речник ЗСУ..

Нагадаємо, власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин підтвердив справжність відео, на якому найманці через відсутність боєприпасів називають начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова "під*ром" та "чортом".

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті