Шмигаль: Україна виконала три з чотирьох додаткових рекомендацій ЄС, щодо четвертої - законопроєкт ухвалено в першому читанні

Україна вже виконала три з чотирьох додаткових рекомендацій Європейського Союзу. Про це повідомив прем'єрміністр України Денис Шмигаль у своєму Телеграм-канлі 19 січня. 

"Четверта - це урядовий законопроєкт про лобіювання, який Верховна Рада вже ухвалила у першому читанні", - написав Шмигаль.

Він зазначив, що ці додаткові рекомендації ЄС щодо посилення інституцій і трансформації законів відповідно до європейських правил Україна отримала в листопаді минулого року.

"Крім того, не чекаючи рішення європейських партнерів, Уряд запустив так званий селф-скринінг українського законодавства на відповідність до європейського. І 17 січня вже Єврокомісія підтримала рішення розпочати скринінг українського законодавства у межах підготовки переговорної рамки", - повідомив також Шмигаль.

За його словами, також цього року Уряд схвалить Національну програму адаптації законодавства України до права Європейського Союзу.

Раніше повідомлялось, що Єврокомісія вважала повністю виконаними чотири з семи критеріїв, що супроводжували надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу, станом на 7 листопада 2023 року.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті