Шмигаль у Пентагоні: США може вкотре показати своє лідерство, надавши Україні літаки F15 або F16

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Пентагоні зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном і, подякувавши Америці за лідерство в оборонній підтримці, закликав надати Україні більше зброї, в тому числі винищувачів, - пише Укрінформ.

«США – наш найбільший партнер в плані військової підтримки», - підкреслив глава уряду на початку зустрічі.

Він подякував за виділення зброї для України, яка посилила обороноздатність нашої країни. У цьому зв’язку Шмигаль особливо відзначив надання ЗСУ сучасних систем протиповітряної оборони, танків, артилерії й ракетних систем, а також броньованої техніки. Прем’єр підкреслив, що українські військові підтвердили в боях ефективність переданих США та іншими партнерами озброєнь.

Шмигаль підкреслив, що Україна має досягти перемоги в цій війні. «Але для того, щоби досягти цієї мети скоріше та з меншими втратами, Україна потребуватиме більшої військової підтримки»,- наголосив глава уряду.

Він зазначив, що ЗСУ потрібні більше протиповітряних систем, щоби мінімізувати наслідки російських авіаударів, більше артилерії та боєприпасів.

«Я також прошу переглянути можливість надати Україні (ракетні – ред.) системи більшого радіуса дії», - зауважив прем’єр-міністр.

Для того, щоби краще захищати себе та Європу, Україні потрібно більше важкої зброї та літаків, додав Шмигаль. У цьому контексті він підкреслив, що досягнути переваги допомогли б винищувачі та запросив США приєднатися до коаліції інших країн, які оголосили про передачу Україні бойових літаків.

«Америка може вкотре продемонструвати своє лідерство, надавши Україні літаки F15 або F16», - зауважив Прем’єр.

Шмигаль і Остін під час зустрічі обговорили нагальні потреби України для успішного проведення контрнаступальної операції, про це Шмигаль написав у Телеграмі.

"Важлива зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном. Подякував Сполученим Штатам та особисто міністру за потужну військову підтримку, а також зусилля щодо створення Української контактної групи", - зазначив Шмигаль.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті