Шмигаль розповів деталі розмови з міністром закордонних справ Великої Британії

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном. Про це він повідомив у своєму ТГК 26 березня.

"Обговорили загострення атак росії на цивільну інфраструктуру й необхідну Україні допомогу. А також механізми, які змусять росію заплатити за вчинені злочини й руйнування. Зокрема, конфіскацію заморожених активів РФ", - пише Шмигаль.

Він також додав, що було порушено питання створення спеціальної міжнародної групи за участі України, яка напрацює юридичні шляхи, необхідні для конфіскації.

"Україна вже надала свої пропозиції. Створений Міжнародний реєстр збитків. Далі пропонуємо створити Міжнародну компенсаційну комісію та компенсаційний фонд. Наша позиція однозначна: усі заморожені активи росії мають бути спрямовані на потреби нашої держави", - зазначив премʼєр, додавши слова подяки  Великій Британії за значний обсяг наданої допомоги та за підписання безпекової угоди з Україною, що дає впевненість у довготривалій підтримці з боку наших британських союзників.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті