Шмигаль прибув в Словаччину для проведення міжурядових консультацій

Українська урядова делегація 11 квітня прибула в Словаччину для проведення міжурядових консультацій. Про це у Телеграм повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

"На порядку денному, зокрема, співпраця у сфері енергетики, логістика, торгівля, підтримка Формули миру Президента України. За підсумками консультацій планується підписання низки двосторонніх документів", - зазначив прем‘єр-міністр.

"Високий рівень представництва з обох сторін дасть можливість міністрам наших країн встановити контакти й прагматично говорити про спільні інтереси, економіку, розвиток, відновлення України, про участь у проєктах логістики та про європейські фонди. Певен, наші консультації дадуть поштовх і для міжрегіонального співробітництва, для реалізації проєктів між містами й громадами України та Словаччини", - вважає Шмигаль.

"Для нас також критично важлива підтримка наших євроінтеграційних прагнень і Формули миру Президента України. Зосередимо увагу на цих питаннях. Під час відкриття діалогу акцентував на постійних повітряних атаках росії. Зокрема, сьогодні ворог знову завдав комбінованого удару по енергетичній і цивільній інфраструктурі. Цінуємо надану Словаччиною енергетичну й гуманітарну допомогу", - акцентував прем‘єр-міністр.

"Дякую Прем’єр-міністру Роберту Фіцо й словацькому уряду за організацію цих консультацій та підтримку в багатьох сферах. Розраховуємо на подальший розвиток нашої прагматичної співпраці", - вказав Шмигаль.

Як повідомлялося, Зеленський прибув до Литви для участі в саміті Триморʼя.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті