Шмигаль запропонував Румунії взяти участь у програмі макрофінансової допомоги Ukraine Facility

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ході робочого візиту до Румунії запропонував уряду країни взяти участь в одній із макрофінансових програм. Про це він написав у своєму Телеграм 18 серпня.

"Вдячні Румунії за підтримку Формули миру Президента Зеленського, за готовність тренувати українських пілотів на сучасних західних літаках, за підтримку членства в ЄС та НАТО, за конструктивну позицію щодо транзиту українського зерна, за гостинність до понад 125-ти тисяч українців, які знайшли в Румунії прихисток від війни. Обговорили також питання макрофінансової допомоги та створення Ukraine Facility для надання Україні до 50 млрд євро протягом 4 років", - розповів Шмигаль.

Як повідомлялося раніше, Румунія обіцяє вдвічі збільшити транзит українського зерна

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті