Шмигаль домовився з Литвою про закупку безпілотників для України та фінансування програм реабілітації поранених військових

Про закупку Литвою для України литовських безпілотників домовились український прем'єр-міністр Денис Шмигаль і його литовська колега Інгрідою Шимоніте від час візиту Шмигаля до Вільнюса 5 квітня. Про це Шмигаль повідомив у своєму Телеграм-каналі.

 "Литва закупить для України 3 тисячі литовських безпілотників, а також виділить 15 млн євро на програми реабілітації поранених українських військових. Про це домовилися з прем’єр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте під час візиту у Вільнюс", - написав Шмигаль.

Він зазначив, що Литва також надає 35 млн євро на чеську ініціативу із закупівлі артилерійських боєприпасів.

"Крім того, Литва бере активну участь у відновленні України й виділить ще 5 млн євро на освіту та 12 млн євро на допомогу ветеранам, відбудову шкіл та дитсадків, облаштування укриттів", - зазначив Шмигаль.

Він також повідомив, що під час візиту запропонували нову ініціативу - заборону авіатранзиту до РФ та Білорусі. 

"Ця ініціатива покликана обмежити економічний потенціал агресора, а також посилити санкційний тиск на ворога", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що Литва передасть Україні енергообладнання для теплових електростанцій.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті