Шмигаль анонсував тотальну реорганізацію Держрезерву, щоб бути готовим до будь-яких викликів

Кабмін має намір схвалити законопроєкт, який призведе до переформатування держрезерву. Про це прем'єр Денис Шмигаль повідомив 17 лютого у Telegram.

"Сьогодні схвалили законопроєкт "Про державні резерви". Плануємо докорінно змінити підходи до роботи держрезерву, який дуже довго залишався нащадком радянської системи", - повідомив голова Кабміну.

За словами Шмигаля, на минулому засіданні уряд схвалив законопроєкт щодо мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів. Зараз очікується схвалення і "Про державні резерви". Завдяки цьому Україна буде будь-якої миті часу забезпечена всіма першочерговими речами.

"По-перше, пропонується створити державний матеріальний резерв та окремо мобілізаційний резерв. Мобілізаційний резерв – це наші запаси, які дозволять швидко розгортати додаткові військові виробництва, ремонт військової техніки, відновлення критичної транспортної інфраструктури, відновлення енергосистеми тощо", - додав Шмигаль.

Планується, що оновлений Держрезерв формуватиметься у чотирьох різних сферах – продовольчій, медичній, енергетичній та технічній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міноборони перезавантажать роботу антикорупційного управління.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті