Ще 8 бойовиків "Л/ДНР", які штурмували позиції ЗСУ під Бахмутом і Лисичанськом, потрапили в полон і отримали підозру. Попереду до 15 років

СБУ повідомила про підозру ще восьми бойовикам, які штурмували позиції ЗСУ під Бахмутом та Лисичанськом. Про це написали в Телеграм-каналі відомства 7 серпня.

"Служба безпеки зібрала докази вини ще вісьмох учасників терористичних організацій "Л/ДНР", які воювали проти України, – сказано в повідомленні. – На початку повномасштабного вторгнення росії бойовики увійшли до складу 1-го та 2-го армійських корпусів Південного військового округу країни-агресора. У лавах окупантів вони брали активну участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті".

Згодом бойовики потрапили у полон українських захисників під час боєзіткнень під Бахмутом та Лисичанськом.

Серед фігурантів – мешканець Алчевська, що на Луганщині, який ще у 2016 році приєднався до терористів на сході України. За цей період він пройшов "шлях" від стрільця до навідника танка Т-72.

Ще двоє бойовиків свого часу воювали проти сил АТО. Один із них входив до складу угруповання бойовиків "Восток", інший – до підрозділу генштабу зс рф під назвою "Шторм". Після 24 лютого 2022 року вони утримували бойові позиції російських окупантів у районах Соледара, Попасної та Лисичанська.

Наступний підозрюваний – 27 річний мешканець Луганська, який у грудні минулого року приєднався до підконтрольної агресору "військової комендатури ЛНР". На посаді стрільця він охороняв розташовані у місті будівлі слідчого комітету РФ та інших окупаційних органів. Через великі втрати ворога підрозділ фігуранта направили на передову, де надовго він не затримався і потрапив у полон підрозділів ЗСУ.

Також перед судом постануть ще четверо бойовиків, які входили до складу окупаційних угруповань "Призрак" і "Каскад".

Наразі затриманим повідомлено про підозру за 5 статтями Кримінального кодексу України:  

  • ст. 111 (державна зрада);
  • ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 258-3 (участь у терористичній організації);
  • ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань).

Зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує до 15 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала зрадницю, яка готувала удар РФ по Миколаївській області в день візиту Зеленського.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті