Ще 7 полонених бойовиків РФ, у тому числі найманці з угруповань міноборони РФ "Шторм", отримали підозру. Попереду до 15 років тюрми

СБУ повідомила про підозру ще семи російським бойовикам, у тому числі найманцям з угруповань міноборони РФ "Шторм". Про це йдеться в Телеграм-каналі відомства 7 червня.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на ще 7 учасників терористичних організацій "Л/ДНР", які воювали проти України. – сказано в повідомленні. – Зловмисники потрапили в полон українських захисників у травні цього року на Авдіївському напрямку".

Зазначається, що всі вони у різний час приєднались до лав окупаційних підрозділів Південного військового округу ЗС РФ. Перебуваючи у складі російських військ, бойовики брали активну участь у штурмі українських населених пунктів в Донецькій та Луганській областях.

Один із фігурантів ще з 2015 року входив до рядів терористичного угруповання "Шум" так званого "козачого союзу області війська донського". Після початку повномасштабного вторгнення росії він добровільно "записався" до одного із новостворених загонів міноборони РФ під назвою "шторм".

Ще двоє зловмисників, які вступили до цього окупаційного підрозділу, є мешканцями Донеччини. У 2014-2015 роках вони брали участь в обстрілах позицій сил АТО на сході України.

Інші двоє бойовиків з терористичних груп "Оплота" воювали проти Сил оборони в районах Авдіївки та Мар’їнки на Донеччині, а також поблизу Миколаївки в Луганській області.

Крім того, серед затриманих – стрілок та механік-водій гаубиці 11-го окремого мотострілкового полку ЗС РФ (відомого як угруповання "Восток").

Зловмисники атакували позиції Сил оборони під Авдіївкою з використанням російської артилерії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили всім фігурантам про підозру за ч. 1. ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації). Також злочинні дії одного із бойовиків з лав "Востока" додатково кваліфіковані за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що повідомлено про підозру московській пропагандистці, яка однією з перших почала виправдовувати рашистів за підрив Каховської ГЕС.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті