"Шахтар" впевнено обіграв "Динамо" у першому очному матчі 2022 року

Донецький "Шахтар" у центральному матчі 7 туру Української Прем'єр-ліги впевнено обіграв київське "Динамо". Матч, який 16 жовтня пройшов на стадіоні "Арена Львів", закінчився з рахунком 3:1.

Перед початком матчу на стадіоні пролунав гімн, який виконала Катерина "Пташка" Поліщук – парамедикина-добровольець Нацгвардії та одна із захисниць "Азовсталі". А символічний перший дотик у матчі зробив ще один захисник Маріуполя – Михайло Діанов.

Зустріч розпочалася як гра двох рівних суперників – більше підходів до воріт мали саме кияни, попри те, що перед матчем фаворитом вважався "Шахтар". Але в середині першого тайму "гірники" підтвердили свій статус – на 29 хвилині Олександр Зубков скористався знижкою від Траоре та забив – вже у четвертому матчі поспіль.

Наприкінці тайму донеччани мали шанс подвоїти перевагу, але пенальті у виконанні Траоре потяг Нещерет. А на початку другої 45-хвилинки команди обмінялися голами.

Спочатку форвард киян Владислав Ванат на 46 хвилині головою замкнув простріл зі штрафного. А за дві хвилини Михайло Мудрик більярдним ударом знову вивів "Шахтар" уперед.

Після цього протягом приблизно 20 хвилин на полі була рівна гра команд, які хотіли забити ще. Але спочатку на 69 хвилині Ілля Забарний збив форварда донеччан Сікану, за що отримав червону картку. А потім на 74 хвилині Данило скористався пасом від Мудрика на порожні ворота та встановив остаточний рахунок у матчі.

Завдяки цій перемозі донеччани змогли відірватися від "Динамо" у турнірній таблиці вже на 7 очок.

Українська Прем'єр-ліга, 7 тур

"Шахтар" – "Динамо" – 3:1 (1:1, 2:1)

Голи: 1:0 Зубков (29); 1:1 Ванат (46); 2:1 Мудрик (48); 3:1 Сікан (74).

Вилучення: Забарний (69).

Нагадаємо, що попередні матчі ці команди провели в єврокубках. "Шахтар" на останніх хвилинах втратив перемогу над "Реалом" в Лізі чемпіонів, а "Динамо" вчетверте поспіль поступилося в Лізі Європи.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті