"Шахтар" стартував у Лізі чемпіонів із розгромної перемоги над "Лейпцигом"

Донецький "Шахтар" розпочав груповий етап Ліги чемпіонів із виїзної перемоги над "Лейпцигом". Донеччани виграли з рахунком 4:1.

Старт поєдинку вийшов складним для гірників, оскільки німці сильно тиснули на оборону. На 12 хвилині Анатолій Трубін був змушений розпочати гру, парирувавши удар з близької дистанції. А вже на 16 хвилині Мар'ян Швед скористався курйозною помилкою голкіпера "Лейпцига" та забив дебютний гол за "Шахтар".

Після цього донеччани знову були змушені все глибше втискатися у свій штрафний майданчик, проте небезпечних моментів у німців набралося небагато, попри всю домінацію.

На початку другого тайму "Лейпциг" зміг відігратися. На 57 хвилині Сімакан скористався провалом лівого флангу оборони "гірників" та переграв Трубіна. Проте вже наступною атакою Швед забив свій другий гол за "гірників", відгукнувшись на передачу від Мудрика.

Надалі більше володіли м'ячем і частіше атакували саме німці, але голи забивали лише донеччани. Спочатку на 76 хвилині Судаков вибіг у контратаку та вивів на ударну позицію Михайла Мудрика, який прошив Гулачі потужним ударом.

Фінальну ж крапку в матчі поставив Лассіна Траоре, який відгукнувся на передачу Мудрика на 85 хвилині та довів рахунок до розгромного.

Таким чином, за підсумками першого туру Ліги чемпіонів саме "гірники" ділять з мадридським "Реалом" перше місце в групі F.

Ліга чемпіонів, 1 тур

"Ред Булл Лейпциг" (Лейпциг, Німеччина) – "Шахтар" (Донецьк, Україна)

1:4 (0:1, 1:3)

Голи: 0:1 Швед, 16; 1:1 Сімакан, 57; 1:2 Швед, 58; 1:3 Мудрик, 76; 1:4 Траоре, 85.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті